Școala Gimnazială Zădăreni - Arad

Activitatea 1
 
Chestionar de identificare a atitudinii elevilor față de mediul înconjurător.
Prof. coordonator, Tatu Aurelia.
În luna ianuarie , 2022 , elevilor claselor V-VIII li s-a aplicat un chestionar pe Google Classroom pentru a identifica atitudinea ecologica a acestora, interesul față de acțiuni legate de mediu și curiozități legate de acesta.
Majoritatea elevilor a răspuns că sunt interesați să participe la activități despre mediul înconjurător.
 
2.Concurs: “Cea mai curată clasă”
În luna februarie, elevii au intrat într-o competiție timp de o săptămână, în care au arătat interes pentru a pastra curățenia în clasă, și-au stabilit reguli și responsabilități, au negociat, au găsit soluții și au dobândit bune practici pentru a menține ordinea pe bancă, în dulap,tabla,  zona ferestrelor sau în preajma coșului.
La sfârșitul lunii, Comitetul Eco-Școala a premiat câștigătorii concursului, elevii de clasa a VIII-a B, urmată de clasa a VII -a B și de clasa a V-a C.Toți elevii au fost felicitați pentru implicare.

Ziua Mondială a Apei 22 martie 2022

     Ziua Mondială este o zi în care sărbătorim apa și în care se atrage atenția, la nivel mondial, asupra populației care suferă de lipsa apei. 

Elevii claselor V- VIII din Școala Gimnazială ,,Negoiță Dănăilă” Bucești, Galați au desfășurat activități pentru a marca acest eveniment.

Elevii clasei a V- a au realizat benzi desenate în limba engleză în care au surprins universul marin.

Elevii clasei a VII-a B au explorat împrejurimile școlii și au descoperit lucruri noi despre apă, plante și animale chiar în habitatul lor natural, pe malul râului Bârlad, situat în apropierea școlii.

Clasele a VII- a A și a VIII-a B au realizat postere și proiecte despre importanța apei, prezentând  soluții și sfaturi pentru a economisi apa.

 Coordonatori: Director, prof. Carmen Oancă, Bănică Valentina, Străinu Lavinia

,,Luna Pădurii”
 
Elevii Școlii Gimnaziale “Negoiță Dănăilă” Bucești, jud. Galați au desfășurat activități interdisciplinare (științe-limbi străine-română-arte plastice) pe tema pădurii. Descoperind lumea pădurii și beneficiile aduse de aceasta, au identificat principalele riscuri care pot afecta pădurea, cum ar fi defrisările sau incendiile de vegetație .Astfel, au găsit soluții pentru protejarea pădurii,conștientizând că fiecare mic ajutor contează.
 
De asemenea,elevii Cercului Filatelic “Ștefan Petică” al școlii au surprins habitatul pădurii cu ajutorul timbrelor, realizând în comun un exponat pe tema pădurii.
 
Prof. coordonatori,
Carmen Oancă, Valentina Bănică, Spătariu Geanina