Școala Gimnazială Zădăreni - Arad

Am revenit! Cercul filatelic ,,Ştefan Petică”, a revenit în şcoală.

Înfiinţat în decembrie 2000, (după cum se poate citi în procesul verbal păstrat în Jurnalul Cercului) de către un grup mic de copii inimoşi şi curioşi, cercul filatelic ,,s-a plimbat” prin
mai multe şcoli după cum au dus-o activităţile şcolare pe organizatoarea lui. Acum, întâmplător sau nu, a revenit în şcoala noastră şi vă propune să participaţi la activităţi frumoase şi interesante.

De ce filatelie?

Pentru că vă oferă posibilităţi nebănuite de a descoperi lumea cu ajutorul unor petece mici de hârtie colorată numite mărci poştale. Şi nu doar atât! Vă oferă şi posibilitatea de a petrece timp împreună, de a vă cunoaşte, de a cunoaşte oameni noi, deosebiţi, de a râde şi de a vă simţi bine, de a vă exersa diferite abilităţi, de a citi din curiozitate şi din plăcere, de a vă face prieteni…..

Cui se adresează Cercul filatelic?

Tuturor iubitorilor de frumos: mari şi mici, copii, părinţi şi bunici, profesori şi elevi, pe toţi vă aşteptăm la activităţile noastre.

De ce numele cercului ,,Ştefan Petică”?

Pentru că încă de la început am dorit să promovăm prin activitatea noastră personalităţile culturale din comună şi, în toţi cei peste 20 de ani de activitate chiar aşa s-a întâmplat: am colaborat cu Biblioteca Municipală ,,Ştefan Petică” din Tecuci participând cu numeroase expoziţii şi montaje literare la activităţile dedicate poetului simbolist născut la Buceşti.

Cum şi unde ne întalnim?

Deocamdată ne vom întâlni în şcoală, la două săptămâni. Activitatea din acest an se reorganizează din mers. Din toamnă, vom reveni cu un program bine stabilit care va avea în vedere, pe lângă activităţi specifice filateliei, marcarea evenimentelor culturale şi istorice dni viaţa noastră.

Următoarea întâlnire este duminică, 10 aprilie 2022, ora 10 în incinta şcolii. Din activităţile
zilei: ne pregătim de Paşti, teme filatelice- istorie, jocuri, concursuri şi iepuraşi!

Vă aşteptăm cu drag!

Activitatea : ,,Sărbătorile de Paști”
 
 Duminică, 10 aprilie 2022, a avut loc o nouă întâlnire cu membrii Cercului Filatelic,,Ștefan Petică”.O zi plină de emoție, bucurie și glasuri de copii! Ședința de Cerc a cuprins numeroase activități ca :
 Sărbătoarea Paștelui în Filatelie( poster, felicitări)
 Completarea colecțiilor de timbre
 Iepurași în dar.
   Am intrat în atmosfera Paștelui prin poezia lui Vasile Voiculescu, ,,Iisus din copilărie”.
  Cercul prinde,ușor, viață. Au venit membrii noi, unii s-au retras, alții au început căutarea de timbre. Important este că elevii încep să descopere lucruri noi, își regândesc micile colecții cu fiecare timbru găsit și socializează.Uneori sunt întrerupți de explicațiile doamnei profesoare, Bulai Mihaela, inițiatoarea acestui cerc, care îi mai întreabă ce este un ștraif, un bloc, îi învață cum să se uite la timbre, să le îndrăgească.
   O parte dintre ele, cele care nu pot fi folosite în colecții, se refolosesc. Activitatea de duminică a presupus realizarea unor felicitări de mulțumire pentru acei oameni deosebiți care ne-au donat materialele( timbre, clasoare ,plicuri).Cum le numea doamna ,, felicitări cu suflet”, care transmit niste valori, una ,foarte importantă, este recunoștința. De asemenea,au realizat un poster comun pe tema Paștelui, alegând timbre, plicuri, vederi tematice pe care l-au expus pe holul școlii.
     Cadourile au continuat, participanții au primit, iepurașul al treilea, adică mult așteptatul clasor.
      
   Sărbătorile de Paști sa ne fie prilej de pace, împăcare și recunoștință !
Activitate : ,,Luna Pădurii”
 
Duminică, 27.03.2022, ora 10.00, a avut loc a doua întâlnire în cadrul Cercului Filatelic “Ștefan Petică” al Școlii Gimnaziale Negoiță Dănăilă Bucești.O zi plină de emoție, energie și glasuri de copii. Elevii au sărbătorit pădurea.
 Ca de obicei, ne-am trezit printr-un exercițiu de energizare, am învățat o expresie nouă și apoi ne-am apucat de treabă.Am căutat timbre pe tema pădurii: copaci, le-am grupat(conifere,foioase), animale, insecte, păsări, flori, ciuperci pe care le-am atașat într-un exponat comun.
De asemenea, am ilustrat titlul activității LUNA PĂDURII, prin timbre tematice.
O compunere despre pădure a fost aleasă pentru expoziție.
La final, am admirat câteva clasoare și am repetat noțiuni despre filatelie: clasor, lupă, pensetă, cum să dezlipim un timbrele, dar și curiozități legate de timbrele găsite.
Elevii au arătat un feedback pozitiv, mai ales că au mereu parte de surprize.
 Ne pregătim pentru următoarea întâlnire cu tema Sărbătorile de Paști.